Петър Дънов : Целият Космос е обитаем

Над Мусала неземни същества танцуват

Мистика
00:14 - 20 Август 2023
9387
Петър Дънов: Целият Космос е обитаем

Съвременните последователи на Петър Дънов се събират на 19, 20 и 21 август край Седемте Рилски езера, за да танцуват паневритмия в чест на Божествената Нова година. Има различни мнения защо точна на 19 август започва най-големият празник на Бялото братство.

Според едни това се случва на старата дата за църковния празник Преображение Господне, когато лятото се обръща към есен. Според други дата 19-ти е избрана заради особената почит и внимание, което Дънов отдава на това число, а според трети заради сезонното астрономическо явление, при което звездата куче Сириус изгрява през юли и август малко преди Слънцето на изток.

В спомените на дъновисти, придружавали години наред Учителя Дънов, е описан конкретен повод за избора на датата 19 август. И този повод е свързан с

явление, което днес се определя като „неидентифицирани летящи обекти“ или НЛО над връх Мусала.

Методи Шивачев, един от членовете на Братството, разказва за невероятна среща с безплътни обитатели на планината, състояла се в 1930 г. Късно следобед след поредната си беседа Учителя Дънов, Шивачев и други сподвижници от Братството се прибират в хижата. Дънов предупреждава Шивачев да си легне веднага, за да може на следващия ден рано сутринта да отиде сам на Мусала и да посрещне изгрева на слънцето. През нощта  Шивачев усеща, че го

събужда някаква незрима сила, става и тръгва сам в полумрака към върха. Внезапно проблясва феерична светлина, която осветява пътя и угасва, когато мъжът стига билото. Тогава в небето се появява голяма светлина с елипсовидна форма, сред която Методи Шивачев различава множество същества в ефирно бели дрехи, играещи по двойки небесен танц в съпровод на вълшебна музика.

Потресеният очевидец остава на Мусала до следобед. Когато се връща при другите, много развълнуван разказва преживяното. Тогава Петър Дънов протяга дясната си ръка към небето и казва: „Всичко това, което си видял в небето на Мусала, ние ще го свалим тук долу на Земята”.

Оттогава на всеки 19 август при Седемте рилски езера привържениците на Бялото братство изпълняват танц, наречен паневритмия и пренасят алгоритъма на космичната хармония в човешкия свят.