Петър Ганев от НС: Левски ще получи лиценз

Станимир Стоилов едва ли ще се задържи дълго

Футбол
19:43 - 15 Март 2023
3238
Петър Ганев от НС: Левски ще получи лиценз

Левски няма да има проблем с лиценза въпреки задълженията към НАП. Това обяви членът на надзорния съвет на клуба Петър Ганев пред "Дарик".

"Според мен ние няма да имаме проблем с лиценза. Тук бях преди две години. В момента няма никаква опашка от хора, които да чакат парите си. От близо година нямаме забавяне на заплатите. Ние имаме един кредитор, който е НАП, и считаме, че това, което е постигнато до този момент, е правилно. Този дълг е обезпечен. Обезпечението покрива дълга и този дълг е управляем. Може да бъде и по-добре управляем", каза Ганев.

Според него в клуба има проблем с модела на взимането на решенията и това е довело до конфликти. В последните седмици собственикът Наско Сираков заяви, че е лъжа, че е имало оферта от 6 млн. за играчи на тима, а след това изпълнителният директор Иво Ивков показа документи, че в действителност е имало такива предложения.

"Стана това, че неща, които отдавна се усещат - някои различия, които така и не бяха изчистени, станаха публични. За момент бяха оставени настрана. Може би това е провал и на всички нас, че оставихме те да станат публични и да стигнат до всеки. Привържениците са раздвоени - къде е истината, какъв е пътят напред", допълни Ганев.

Той смята, че Стоилов няма да се задържи дълго, ако тимът не се бори за титлата.

"Трябва да дадем мандат на хората, които са в клуба. Време е да вземем титлата. Немислимо е да продължава това. Мъри Стоилов няма да стои дълго, ако няма да се борим за титла", завърши Ганев.