Петър Москов тръгва с нова партия

Бившият здравен министър смята, че дясното е подменено от социализъм

Политика
16:00 - 28 Март 2019
1710
Петър Москов тръгва с нова партия

Бившият здравен министър и ексзаместник на Иван Костов Петър Москов създава нова консервативна партия – Консервативно обединение на десницата – КОД. Към формацията се включват популярният в САЩ д-р Любомир Канов, както и бившият седесар и зам.-здравен министър Ваньо Шарков, който е съучредител. Бившият депутат от Реформаторския блок Валентин Павлов също е в редиците на партията на Москов.

Нашата партия е ясна алтернатива на очевидния провал на либералните, социални и зелени доктрини, превърнали живота ни в постоянен експеримент. До този момент в България няма такава политическа сила, заявява политическата сила в декларацията си.

Членовете на КОД решиха да се наричат просветени патриоти, „защото ценят„миналото и вярваме, че отстояването на идентичността и традициите са достойният път за принадлежността на България към свободния свят, демокрацията и високия жизнен стандарт”.

Новите десни аргументират появата си с това, че дясното е било подменено от социалисти, които са изградили псевдо капитализъм в условията на либерален модел. Всичко това, според хората на Москов, е подменило икономическия фундамент на дясното, което защитава икономика с ниска цена на труда.

Според КОД, фалшивото дясно е наложило политически коректен език под страх от обвинения за изповядване на „омраза” и така е отнело най-ценното на десните хора - свободната мисъл и изразяване.

Новата партия отхвърля идеята за мултикултурно общество, при която изкуственото изравняване на ценностите води до тяхното унищожение.

Партията на Москов обаче изповядва старото дясно правило за ненамеса на държавата в икономиката.