Петър Тодоров: Нотариуса беше убит, за да не се разприказва

Някой се притесни - заяви бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров

Новини
08:40 - 12 Март 2024
10222
Петър Тодоров: Нотариуса беше убит, за да не се разприказва

Нотариусът беше убит, за да не се разприказва. Някой се притесни. Така бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров коментира убийството на Мартин Божанов -Нотариуса пред БНТ. По времето, в което Петър Тодоров беше главен секретар на МВР имаше опит Петьо Петров-Еврото да бъде заловен, но това не се случи. Според него е имало теч на информация преди ареста му.

"За мен не успяхме да го заловим, защото изтече информация. 15 минути преди да влязат колегите, той е бил там, където трябваше да го заловят. По това време имаше няколко подобни случая", подчерта той.

Защо Божнов бил обезпечен със СРС и наблюдение, бе допуснато той да бъде убит? Защо е назначена и некомпетентно отстранена съпругата му?, попита той. По думите му съпругата Нотариуса от 2021 г. е в ГДБОП и е била назначена с външен конкурс.

"Изненадващото е, че е била назначена с външен конкурс, което е прецедент и не е правено. Начинът, по който е отстранена води до нейното връщане впоследствие", обясни още Петър Тодоров.

По това време шеф на ГДБОП е Любомир Янев, каза още бившият главен комисар. Той коментира лаконично и връщането на детето на Петър Петров в България. "Чрез хора изпратени обратно" така той отговори на въпроса. Тодоров коментира и напрежението по улиците в София  След като има случаи на побоища в София значи има проблем с бежанците. Проблемът с бежанците продължава да съществува и ескалира. Проблемът е главно от 2014 г., но последните години се задълбочи.

В момента се наблюдава временно намаление на мигрантския натиск, но това е свързано с климатичните условия. Ще видите, че от следващия нататък рязко ще се увеличи натискът отново. Проблемът е в това, че се връщат от Европа безшумно и инконгито, каза бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров.