Петър Витанов: Нинова опита да провокира изключването си!

Тя се храни от политически битки, заяви евродепутатът ни

Актуални новини
17:31 - 09 Септември 2024
1593
Петър Витанов: Нинова опита да провокира изключването си!

"Проблемът на БСП не е бил и не е само Корнелия Нинова, той не може да се персонифицира. Аз не гласувах за изклюването ѝ, защото моето усещане беше, че тя се опита да го провокира", заяви Петър Витанов.

Евродепутатът ни сподели мнението си за случващото се в левицата.

"Това от една страна развързва ръцете ѝ за последващи политически действия, от друга – не решава проблемите на БСП. Г-жа Нинова се храни от политическите битки. Тя продължава тази политико-юридическа битка с бившите си приближени", допълни той.

"В БСП има нейни поклонници и последователи, може би около 30 000 души, и с нея те ще си тръгнат от БСП.

Това е един инструмент, който тя може да използва при бъдещи преговори; един резервоар, който ще се отлее от БСП. Затова казвам, че нейното изключване не решава нищо, по-скоро създава повече проблеми.

Тя ще води тези битки до последно и вероятно ще се опита да влезе в парламента през друга политическа сила", каза още Витанов.

"Наистина желая успех на лявото обединение. Начело обаче са сложени хора, които до онзи ден бяха под полата на Нинова и ще е много трудно точно те да възстановят доверието. Основната критика към тях е, че до онзи ден са били маша. Много избиратели не приемат това – че до вчера си бил в единия лагер, а днес се обръщаш на 180 градуса. В този контекст, аз съм малко обезпокоен за бъдещето на това обединение. Иначе декларативно звучи добре.

Когато имаме абсолютен разпад на държавността, на политическата система и политическите партии, да събираш е политически добър знак. Въпросът е дали той ще се окаже такъв и за БСП", завърши Петър Виранов в свой пост във Фейсбук.