Петев: Това е реалността

Спорт
11:23 - 25 Август 2023
1996
Петев: Това е реалността

Треньорът на Лудогорец Ивайло Петев призна, че при загубата с 1:4 от Аякс в първия плейоф в Лига Европа отборът му е имал сблъсък с европейската футболна реалност. Той очерта причините за тежкия резултат, но също така видя и положителни моменти.

"Напълно споделям мнението, че имахме сблъсък с европейската реалност. Ние допуснахме три гола, които…ако искаш да направиш нещо срещу такъв отбор като Аякс, това е немислимо. Мисля, че не бива да се срамуваме от нашето поведение през втората част. Имахме доста ситуации, за жалост не успяхме да отбележим гол.

Но нещо, което не можем да си позволим е начинът, по който допуснахме първите три гола. И срещу един такъв класен отбор като Аякс е вече много трудно.

През втората част направихме някои ротации и мисля, че отборът игра доста прилично. И създадохме няколко положения, които бяха чисти и можехме да отбележим повече от един гол.

Но ние само трябва да си извадим поуките и вероятно там, където сме се класирали, е реално. И трябва да насочим вниманието си към първенството и към Лигата на Конференциите", каза наставникът на Лудогорец.

По повод причините за ранните и бързи попадения за Аякс, Петев отговори: "Не знам защо се допуснаха тези два гола в рамките на две минути. Мисля, че бяхме плахи и прекалено голям респект изпитвахме. Не знам дали е точно така, не мога да отговоря на това нещо.

Но начинът, по който допуснахме тези два гола, говори красноречиво колко сме били неубедителни и нерешителни в определени моменти.

Защото не се сещам отборът на Аякс да ни е направил едно, две или три положения през първата част. Но пак казвам – не е приятно да пуснеш три такива гола.

През второто полувреме ние трябваше да продължим да играем, да променим доста неща, да играем така, както можем. И с промените през втората част, включиха се от пейката всички с добър ентусиазъм и мисля, че те повлияха на играта. Имахме доста ситуации, но за жалост вкарахме само един гол. Ние трябва да изглеждаме в Амстердам така, както днес изглеждахме през втората част. Футболът е игра, която трябва да се играе без страх и без никакъв футболен респект. Сгъстеният цикъл от мачове през три дни не ни е повлиял и не мисля, че е проблем", добави Петев.