Петима с белезници след снощния протест

Готвят нова голяма демонстрация на 14 декември

Общество
08:26 - 22 Ноември 2020
4041
Петима с белезници след снощния протест

Петима души са задържани в столичното Пето РУ за вандалски действия по време на протеста в София снощи, съобщиха от МВР. Трима от тях са непълнолетни.

Образувано е досъдебно производство. Предстои материалите да се докладват в прокуратурата. В същото полицейско управление е отведена и една жена, за установяване на самоличността й, съобщават още от вътрешното министерство.

На снощния антиправителствен митинг, под надслов "Единни сме силни", бе блокиран бул. "Цар Освободител" пред старата сграда на Народното събрание. От там се видя, че се е заформило ново Отровно трио - колаборация между АБВ, бившия премиер Ренета Инджова и отчето с отнети права да служи - Дионисий. 

Гръмнаха няколко бомби, а протестиращите опитаха да пробият кордона полицаи, за да "поставят венец" на стълбите пред сградата.

За кратко се получи напрежение между тях и полицията, което бе бързо овладяно. В знак на недоволство, майките от "Системата ни убива" хвърлиха димка, която символизирала ситуацията в момента.

Пред почти всички институции недоволните хвърляха пиратки, потрошен бе и офисът на ГЕРБ на бул. "Дондуков".    

Традиционно, протестът приключи с блокада на "Орлов мост", където бе решено следващата демонстранция да се проведе на 14 декември.