Петима сe борят за най-скъпата къща

Актуални новини
18:05 - 08 Октомври 2022
6378
Петима сe борят за най-скъпата къща

Най-скъпата къща във Великобритания отново е за продан, съобщи "Гардиън". Така нареченият "частен дворец", разполагащ с 45 стаи, който се намира на ръба на Хайд парк в Лондон, досега бе собственост на китайски милиардер, който го купи преди три години за повече от 200 милиона паунда.

Сумата можа да е внушителна, но вестникът съобщава, че разполага с информация, че има поне петима потенциални купувачи на 7-етажния дом.

Сред тях са членове на близкоизточни монархии и супербогати американски инвеститори.

На адрес 2-8a RutlandGate първоначално през 30-те години на 19-и век са били построени четири отделни фамилни къщи, но през 80-те години на миналия век те са били съединени и преустроени в една огромна резиденция, която след това през годините претърпява допълнителни подобрения.

68 от общо 116-те прозорци на сградата гледат към Хайд парк.

През януари 2020 година "частният дворец" бе продаден за рекордните 205 милиона паунда, като брокерът тогава обяви, че купувачът е основателят и председател на CCLandHoldings – базирана в Хонгконг компания, която има имоти в Китай и Обединеното кралство.

През седмицата обаче "Файненшъл таймс" съобщи, че всъщност истинският притежател е друг в лицето на собственик на друга голяма компания - Evergrande.

Според изданието компанията е в дълбока криза заради натрупани дългове и падащите цени на недвижимо имущество, но оттам са отказали коментар.