Петков: 7-8 депутати са в размисъл дали да ни подкрепят

Не искаме към нас да се присъединят хора, преследващи личен интерес, отсече премиерът

Новини
18:20 - 22 Юни 2022
3214
Петков: 7-8 депутати са в размисъл дали да ни подкрепят

Отправям официална покана към всеки депутат, който иска да е независим и да бъде част от едно независимо правителство. Този вот в момента просто очертава кои са силите, които се коалират срещу правителството, заяви премиерът Кирил Петков преди вота на недоверие от парламента.

На въпрос кои депутати може да изненадат кабинета – знам, че няколко човека се чудят – между лоялност на партията си и огромната отговорност, която имат. Има огромен конфликт между тях. В следващите дни те ще осмислят историческата тежест на решението си и по средата на войната да не хвърлят страната в политическа криза.

Вярвам, че тези хора са 7-8 души, уточни Кирил Петков.
Да натиснеш бутон, който хвърля кабинета да падне, да има нови избори. Днес е време за техен размисъл, те трябва сами да решат, добави той.-

Петков обясни, че не би  преговарял с Ахмед Доган, Делян Пеевски, Бойко Борисов, Костадин Костадинов и Слави Трифонов.

Тази нова коалиция – ДПС, ГЕРБ възраждане и ИТН гласуваха срещу Минчев. Те трябваше да имат предложение, а нямаха.
Ако бюджетът не се приеме в следващите няколко дни, няма как да има тази актуализация.- Толкова важни неща се случват, а няма форум.
Има ли дептати от други групи извън ИТН, които да подкрепят кабинета – има такива хора, които осъзнават колко тежка криза може да дойде, яко правителството падне. Те не разбират своите лидери, заяви премиерът.

Не съм женен за тази позиция, обясни премиерът на въпрос дали той би бил премиер на следващо правителство от ПП. Петков обаче уточни, че Асен Василев е най-добрият министър на финансите. 

Не искам да съм в коалиция с Бойко Борисов - днес той хем каза, че щял да даде подкрепа с 59 депутата, а в същото време блокира дейността на Външната комисия, заяви Петков.