Петков бесен: Върнаха хартията заради местните избори

На вота за кметове се крадат най-много гласове, припомни бившият премиер

Топ
17:46 - 01 Декември 2022
2453
Петков бесен: Върнаха хартията заради местните избори

"Хартиената коалиция наистина вече обезумя. Това, което се случва е, че решиха да отменят въобще машинното гласуване, да вкарат хартиената бюлетина в този момент като единствен начин за гласуване на местните избори.", заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков. 

Знаем, по време на местните избори се крадат най-много гласове през невалидни бюлетини и вкарват изненадващо във второ четене някакви броячки, които ДПС изненадващо вкарва без даже да се каже какви са тези броячки, как ще се попълват тези бюлетини", така съпредседателят на "Продължаваме Промяната коментира решението на следващите редовни избори да има само хартиени бюлетини.

"В момента е пълен хаос. Опитват се изцяло да разфокусират какво се случва в зала с една единствена цел. Да вкарат хартиената бюлетина, явно голямата цел са местните избори, защото те там са царете за невалидните бюлетини. И ние излязохме от зала. Не можем да сме част от това престъпление, което се случва за демокрацията на България, вкарвайки в последния момент броячките на ДПС без да има обяснение защо", заяви Петков.