Петков: Г-н Пеевски е увиснал на врата на Борисов

Кирил е като един пудел, който ще драска на вратата в Банкя, отговори съпредседателят на ДПС

Политика
11:36 - 26 Април 2024
1992
Петков: Г-н Пеевски е увиснал на врата на Борисов

"Това, което чух от г-н Борисов, е, че има голям гръб, който е хлъзгав. Освен голям гръб има и голям врат – за съжаление, г-н Пеевски се е увиснал на него и го задушава". Тази поредна порция размяна на реплики изстреля съпредседателят на „Продължаваме промяната – Демократична България" Кирил Петков в кулоарите на Народното събрание. 

Относно предсрочното отстраняване на председателя на Народното събрание Росен Желязков Петков каза: „Това, което вчера се случи и аз наистина съжалявам, защото това е поредният случай.

Сигурен съм, че Желязков не би нарушил Конституцията, ако имаше свободна воля. Г-н Пеевски му подвикваше от първия ред, а Борисов се съгласяваше и той нарушаваше правилата".

Той заяви, че е абсолютно сигурен, че Мария Габриел не би сложила имена в проектокабинет, които не са съгласувани. „Да, но г-н Пеевски и г-н Борисов ѝ казаха да го направи", допълни Петков.

По думите му случилото се вчера е ясно съобщение към свестните хора от ГЕРБ. „Ако искате ГЕРБ да има нормално управление и да бъде част от европейско такова, вие трябва да се отървете от воденичния камък, който ви се е закачил на хлъзгавия врат на г-н Борисов, а това е г-н Пеевски", категоричен бе съпредседателят на ПП–ДБ. Според него това е начинът България да отиде напред.