Петков и Василев засега не са се срещали с "Волт" и МИР

И двете партии обаче заявиха подкрепа и одобрение за политическия проект на бившите министри

Актуални новини
19:46 - 16 Септември 2021
4596
Петков и Василев засега не са се срещали с "Волт" и МИР

Партиите "Волт" и МИР засега не са търсени за мандатоносители за политическия проект на Кирил Петков и Асен Василев. Представители на двете партии, за които се предполага, че може да са мандатоносители на политическия проект на вече бившите министри Кирил Петков и Асен Василев за предстоящите на 14 ноември избори, отрекоха пред колегите от "Дневник" да са търсени за разговори след официалното потвърждаване на новата формация.

Става дума за партия "Волт" на бившия депутат от "Реформаторския блок" Настимир Ананиев и за партия МИР на бившия член на БСП и "Движение 21" (на Татяна Дончева) Симеон Славчев. И двамата обаче заявиха подкрепа и одобрение за политическия проект на Петков и Василев, чието име още не е обявявано публично.

"Аз лично бих работил с тях", каза Ананиев. "Партия МИР подкрепя условията на Кирил Петков всичко да е прозрачно, всичко да е на масата", коментира Симеон Славчев.

По-рано днес стана известно, че Петков и Василев са влизали с контакт с "Екогласност". Подробности четете тук. Двамата се нуждаят от чужда партийна регистрация, за да участват в изборите на 14 ноември, защото нямат време, за да регистрират своя.