Петков към Стоянов: Следващия път при такъв протест не ходете на кино

Кирил Петков и Калин Стоянов се скараха на живо в ефира на Нова телевизия за полицейското насилие 

Актуални новини
09:10 - 21 Ноември 2023
4855
Петков към Стоянов: Следващия път при такъв протест не ходете на кино

Калин Стоянов беше подаден като кандидат за министър от ГЕРБ, това разкри съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков по Нова телевизия. Той разказа, че шефът на МВР е бил интервюиран от него, като тогава Стоянов му е казал, че за първи път някой говори с него за този пост. Стоянов мислил два дена преди номинацията, като подчертал, че първо трябва да говори с жена си дали да приеме.

По думите на Петков, вътрешният министър е предложен или от Мария Габриел или от Бойко Борисов. 

По повод обвиненията във вмешателство в работата на МВР, които министър Стоянов отправи към него, Петков обясни, че става въпрос за разговор за смяната на 17 начарлници на областни дирекции. “Научихме всички за това, когато депутатите бяха в отпуска. Обадих се и го попитах сигурен ли е, че никой не му влияе за назначенията”, разказа Кирил Петков.

Лидерът на ПП обясни също, че Калин Стоянов е бил приемлив за тях, защото е участвал в разследванията за “чувалите за магистралите” по време на министър Бойко Рашков. 

Ако беше казал, че е недопустимо хора да се бият по улиците и в заведения от полицаи, нямаше да му искаме оставката, а на следващата сутрин той каза, че е ходил на кино. Това взриви парламентарната група, обясни Кирил Петков.

Недопустимо е, когато столицата гори, ти да си на кино, заяви той. От днес този министър е техен, каза още Кирил Петков, обвързвайки Калин Стоянов с ГЕРБ и ДПС заради твърдата защита, които те оказаха на министъра. 

Самият Калин Стоянов се включи по телефона, за да каже, че е твърдо против полицейското насилие, но и срещу насилието срещу полицаи. Двамата с Кирил Петков влязоха в горещ спор кога са се срещали и помежду си и дали Стоянов е имал срещи с Пеевски и Бойко Борисов. С тях съм се срещал в пленарната зала и извън нея, заяви вътрешният министър. Стоянов заяви в ефир, че продължава да е в един екип с премиера Денков.

“Следващият път при такъв протест не ходете на кино”, обърна се към вътрешния министър Петков. 

“Вие елате на място, за да изпитате емоцията”, отвърна му Калин Стоянов.

“Със сигурност няма да съм в киното до вас”, каза на свой ред Кирил Петков, преди водещите да прекъснат проточилия се спор.