Петков контра: Борисов е човекът на ДПС в правителството

Политика
14:30 - 16 Юли 2020
2585
Петков контра: Борисов е човекът на ДПС в правителството

Ако вчера Борисов не ни е излъгал, се оказва, че той е човекът на ДПС в правителството.

Това каза в интервю за БНР лидерът на АБВ Румен Петков. Според него депозираните оставки на тримата министри Емил Караниколов, Владислав Горанов и Младен Маринов са жалък опит за запазване на властта.

Румен Петков даже се усъмни дали изобщо се е състояла и срещата с регионалните координатори на ГЕРБ, след която беше взето решението оставките на тримата да бъдат поискани.

„Аргументът на Борисов вчера беше, че неговите регионални координатори, аз не знам дали е имало такава среща - според мен той се държи естествено, тоест послъгва - са настояли за отстраняването на тези трима министри с аргумента, че те са близки до ДПС. И Борисов това обяви на нас широката публика. Днес Борисов обяви, след като той 10 години работи с тези хора и не знаеше, а разбра от регионалните си координатори, че са близки на ДПС, това е много показателно за неговия манталитет. Той се беше залепил за Горанов като гербова рамка и обикаляше с него наред, но вчера Горанов му се стори близък до ДПС“, коментира Петков. 

Той припомни, че преди две години от АБВ поискаха оставката на министъра на икономиката Емил Караниколов заради провал във военнопромишления комплекс, а и многократно оставката на финансовия министър Владислав Горанов.

„Поискахме и извънредна парламентарна анкетна комисия за спалнята, в която има 1 милион евро черни пари, кюлчета злато и пистолет, с който да бъдат пазени, както и умилителна снимка на спящия ни премиер. Никой в парламента не реагира. Даже и Христо Иванов го нямаше“, посочи Румен Петков.

Лидерът на АБВ псъобщи, че техни представители са част от антиправителствените протести ежедневно.
„На 5-ти юли обявихме свикване на антиправителствен митинг на 9-ти, ситуацията се разви така, че той стана общонароден. Още в понеделник се обърнах към гражданите да излезем и да ги пометем“, допълни той.