Петков: Мавродиев и Вълка избягаха, защото чадърът над тях падна

Политика
14:56 - 14 Август 2024
2575
Петков: Мавродиев и Вълка избягаха, защото чадърът над тях падна

"Мавродиев и Вълка са избягали от държавата, защото чадърът, който ги закриля последните години, се вдигна". Това обяви съпредседателят на ПП Кирил Петков. 

"ББР се източва. Един заем, който Вълка беше взел за 145 млн., сега държавата получи за него 3,5 млн. лв. - реално загубихме над 140 млн. държавни пари, защото Вълка можеше спокойно да ги открадне под покровителството на ББР, какво прави г-н Антон Славчев на КПКОНПИ всичките тези години. Ние даваме информация, над един милиард откраднати от ББР, Славчев не правеше нищо. Изведнъж чадърът се вдигна и реши да става бухалка заради Пеевски и изведнъж поредните престъпници изчезнали от страната безследно. Ето затова ние внесохме искане за оставката на шефа на КПКОНПИ", заяви в парламента Кирил Петков от ПП-ДБ.

"Това, което се случва в момента, е, че институциите, които трябва да пазят обществения ресурс, се използват за разчистване на сметки.

Ние и колегите от ПП от години призоваваме за разследване на тази сделка. И прокуратурата, и Антикорупционната комисия не правят нищо, докато не дойде моментът да се разчистват нечии сметки. Затова гражданите нямат доверие в правоохранителните институции. Антикорупционната комисия действа по команда на г-н Пеевски", допълни Божидар Божанов.