Петков на "Дондуков" 2: В полунощ изпратихме на всички коалиционното споразумение (НА ЖИВО)

Политика
09:01 - 06 Декември 2021 (обновена)
4053
Петков на "Дондуков" 2: В полунощ изпратихме на всички коалиционното споразумение (НА ЖИВО)

Президентът Румен Радев започна първия кръг политически консултации за съставянето на редовен кабинет след 3 парламентарни избора, проведени в страната само за последната година. А първи на масата за преговори на "Дондуков" 2 седнаха представителите на Продължаваме промяната.

"Времето на едноличната премиерска власт приключи, а протестният вот на гражданите показа, че то не може да бъде възстановено", отсече Радев. И предупреди, че е изключително важно ПП да успеят да съставят кабинет след провалилите се досега 2 опита. 

Президентът отправи послание и за единение и взаимно уважение между партньорите в идното управление. 

Соченият за бъдещ премиер Кирил Петков каза, че на България е абсолютно належащо страната да има редовно правителство, за да реши спешните проблеми. "Това може да стане само с кабинет с пълен мандат и работещ парламент", заяви той и гарантира на Радев, че ПП са взели отговорността "изключително присърце" и го увери, че съвсем скоро ще е готов и съставът на кабинета. 

Проектът за коалиционното споразумение вече е готов, завършен е бил в полунощ срещу Никулден, обяви Кирил Петков. И каза, че очаква останалите 3 формации в рамките на ден-два да върнат отговорите си по него. 

Всяка от партиите в коалицията ще бъде представена близо до гласовете, получени за нея. "За да може всеки да се чувства пълноценен партньор", добави лидерът на ПП.