Петков не спира: Докато ГЕРБ се крият по джипките, ще си останем в прехода

Политика
23:42 - 28 Септември 2022
4158
Петков не спира: Докато ГЕРБ се крият по джипките, ще си останем в прехода

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков влезе в режим да обяснява защо е отишъл в ефира на Би Ти Ви за финалния предизборен диспут вместо колегата си, кандидат-депутата Венко Сабрутев. И отново настоя, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бяга от дебат.

"Не се поколебах да тръгна към bTV, за да се явя на обявения като лидерски дебат на мястото на моя колега, защото вярвам, че българите имат право да чуят какви са решенията, които партиите предлагат за бъдещето на България. Това се оказа голям проблем за ГЕРБ. Томислав Дончев бе изпратен от криещия се Борисов в подкрепа на Деница Сачева, но политически сблъсък, дебат на идеи, цели и програми нямаше, защото минути след началото от ГЕРБ отново се уплашиха, избягаха от отговорност и предпочетоха да се скрият", аргументира появата си, несъгласувана нито с останалите участници в дискусията, нито с продуцентския екип на медията.

И добавя: "Докато политическите лидери се крият в джипки, в тъмни стаи с диванчета, в сараи и възрожденски вили, купени с държавни пари, ще си останем в годините на прехода. Време е да си отвоюваме държавата заедно на 2 октомври и да приключим най-накрая с годините на прехода!".