Петков: Пак циркове от "Възраждане", ще работим извънредно

Надявам се през другата седмица политическите фанфари да спрат, каза съпредседателят на ПП

Политика
12:00 - 15 Декември 2023
2258
Петков: Пак циркове от "Възраждане", ще работим извънредно

От "Възраждане" пак бяха подготвили циркове тази сутрин в Народното събрание. Затова решихме да направим извънредни заседания в понеделник и вторник. Не може да се опитват през политически натиск да изземат ролята на изпълнителната власт.

Това заяви в кулоарите на парламента съпредседателят на ПП–ДБ Кирил Петков по повод проваленото заседание на Народното събрание заради липса на кворум. След вчерашния бойкот на опозицията, днес от зала отсъстваха партиите, които подкрепят кабинета. 

Кирил Петков уведоми, че от "Възраждане" са поставили условие - за да работи парламентът, да се спре демонтажът на Паметника на Съветската армия.

"Такива условия не приемаме. Ние сме в парламента, където се осъществява законодателна дейност. Ще работим извънредно. Надявам се през другата седмица политическите им "фанфари" да спрат и да можем спокойно да си свършим работата. В момента работим в комисиите. Вицепремиерът Мария Габриел ще участва, за да обсъдим преговорите за Шенген. Има политическата воля и мнозинство за премахването на таксата за руския газ. Премиерът може да поеме отговорност за това", обясни той.