Петков стресна Монтана: Стената се къса, 6-метрова вълна залива града

Политика
09:46 - 03 Декември 2021
5707
Петков стресна Монтана: Стената се къса, 6-метрова вълна залива града

Кирил Петков изплаши близо 40 000 души, след като от парламентарната трибуна като съпредседател на ПГ на Продължаваме промяната, обяви, че стената на язовира край Монтана се руши и 6-метрова вълна ще залее града, ако не се вземат спешни мерки за укрепването й.

Предупреждението му предизвика остра реакция в социалните мрежи. "Как може да плаши така?", "Див популизъм" са само част от изразените мнения по повод изказването му.

Той отправи страшната прогноза за Монтана в рамките на политическата си декларация и изброяването на куп инфраструктурни проблеми, пред които е изправена страната:

"Какво да кажем за болницата в Ямбол, където хората се пренасят с одеала, между отделенията или за митичния тунел под Шипка, който е с дължина под 4 км, но връзката между Северна и Южна България остава мечта за хората в България? Какво да кажем за поддаващата стена на язовира в Монтана, която ако се скъса ще се образува 6-метрова вълна? А какво да кажем за цяла Северна България, която чака АМ "Хемус", която уж се строи?", каза соченият за бъдещ премиер. 

Снимка: Агнес Методиева