Петков: Теменужка Петкова има ментални проблеми

Политика
14:07 - 08 Февруари 2021
3859
Петков: Теменужка Петкова има ментални проблеми

”Повече от нелепо е ”Уестинг Хаус” да проверява собственото си гориво за АЕЦ-Белене. Това обаче е разбираемо, след като от САЩ не обърнаха внимание на шкафчето на Борисов”, заяви на пресконференция председателят на АБВ Румен Петков.

Петков обвини Теменужка Петкова в лъжи, които тя била изговорила в интервюто си днес.

"Не съм допускал, че Теменужка Петкова може с този бодряшки тепегьозлък да говори за състоянието на енергетиката. Това е нещо, което мен лично ме озадачи", коментира Румен Петков.

"При тези хора за чест не може да се говори. От ПКП до Цветарника са едни хорица, сврени в задушливите си душици от ужас пред собственика на шкафчетата с 1 млн. евра и кюлчетата вътре. Между нас казано, не съм допускал, че Теменужка Петкова може да се срине в лъжите си до такова безподобие. Винаги съм считал, че тя е човек с мярка и с някакво усещане за реалност. Тази сутрин няма пункт, по който не излъга", каза още лидерът на АБВ.

По думите му, след като е казала, че и азерският газ вече е факт, говорим за много сериозни ментални проблеми.

Според лидера на АБВ най-добрият шеф на БЕХ би била Любомира Ганчева.

"Настоявам тя да се кандидатира и конкурсните процедури да бъдат публични. Сега АЕЦ "Козлодуй" се управлява от Людмил Стойков. Ние искаме БЕХ да се управлява от почтен човек пред очите на българското общество, от професионално изграден, от образователно подготвен, от отговорен човек. Считам, че от тази гледна точка най-силна ще бъде кандидатурата на г-жа Ганчева", каза Петков.

Той изрази убедеността си, че кандидатурата ще бъде най-силна, защото ще бъде отговорна пред българските граждани.