Петков: Започва една от най-мръсните кампании, които България е имала

Реално бухалките се извадиха отново, каза съпредседателят на ПП-ДБ

Актуални новини
15:24 - 04 Април 2024
2736
Петков: Започва една от най-мръсните кампании, които България е имала

Много исках да имаме честен човек шеф на щаба на изборите, защото знаех, че това, което се случи, ще се случи. Това каза съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ Кирил Петков. Коментара си той направи след изслушването в парламента на министъра на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов относно Мартин Божанов-Нотариуса.

„Ако нямаме честен човек за шеф на щаба на изборите, ще има безобразия на купуване на гласове, което се случи по време на местния вот, посочи Петков. Г-н Стоянов има само двама шефове. Единият се казва г-н Борисов, а другият - г-н Пеевски”, допълни Петков.

Според съпредседателя на ПГ на ПП-ДБ сме свидетели на започването на една от най-мръсните кампании, която България е имала. „Реално бухалките се извадиха отново. През вчерашния ден – арести на висши длъжностни лица в „Митници“ без яснота какво се случва, как се случва, никой не излиза да казва нищо. Днес изчезва главният секретар – никой не знае къде е, бил си подал оставката. Калин Стоянов излъга вътре, че в първия момент не знаел какво се случва с главния секретар, а информацията, която имаме, е, че вчера са претърсвали неговия офис“, добави Петков.

Не получихме отговор дали Мартин Божанов е бил сътрудник на МВР, каза Христо Иванов. „Днешното изслушване на министъра на вътрешните работи в оставка отново затвърди нашето становище, че той не може да продължи да изпълнява тази дейност и да бъде част от служебно правителство, което да организира честни избори”, коментира Иванов.

Според депутата документите в секретното деловодство са откази да се предостави информация на временната комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов. "Нито документално, нито устно получихме отговор на простия въпрос дали Нотариуса е бил сътрудник на МВР и ако е бил, това било ли е елемент от злоупотреба с този статут, защото това е големият въпрос", добави Христо Иванов.