Петото Велико народно въстание е в петък, 16 октомври

И сняг да дойде, пак ще сме тук, заявиха от Отровното трио на площада

Общество
21:45 - 09 Октомври 2020
7043
Петото Велико народно въстание е в петък, 16 октомври

Следващото Велико народно събрание ще е на 16 октомври, петък. "Заедно предизвикахме сериозен международен отзвук за корупцията и беззаконието в България. Няма да спрем!", заявиха организаторите на протест от Отровното трио - Арман Бабикян, проф. Велислав Минеков и адв. Никой Хаджигенов. 

"След Бойко няма да дойде някой по-корумпиран, защото ще знае, че го чака същата съдба. Няма да се откажем, каквото и да е цената, колкото заплахи и бой да има към нас", каза от трибуната протестиращ. 

"И сняг да завали, пак ще сме тук. Управляващите получиха здрав ритник в меките части. Съревновават се, измислят си. Това е безхаберие. Те даже хунта не са, това е елементарна улична сган. Направихме грешка да им позволим да останат на власт толкова време, заяви проф. Минеков. 

"Според едно проучване доверието в прокуратурата е 12%, в правителството – 7%, по времето на Жан Виденов беше 11%, а доверие в протеста – 70%. 2/3 подкрепят. Ако прибавим и пенсионерите, които все още се страхуват да изкажат мнението си, подкрепата в протеста щеше да е 90-95%. Не знам дали забелязахте, че тези нещастници са се заели да вършат добрини, защото много обичат хората. Сега ще се спукат от любов. Това става с току-що взетия 5-милиарден дълг. Децата, които сега взимат по 40 лв., ще връщат по 100 лв., пенсионерите, които взимат по 50 лв., ще връщат двойно".

Не трябва да им даваме спокойствие. Нека им пожелаем оставка", допълни проф. Вилислав Минеков.

"България била наказана с тази резолюция. Не! Властта в България е наказана с тази резолюция", каза от трибуната Арман Бабикян. Тези, към които се обръщаха с „другарю“, станаха „господине“ набързо. Щом ги посочиш с пръст, че крадат, ставаш веднага родоотстъпник, заяви Бабикян.

"Ние не сме наивници и знаем, че няма да дойде някой от Брюксел, за да ни уволни премиера. Няма да дойде нито един началник, за да ни уволни мутрите. Началникът в тази страна е суверенът, а това сте всички вие", обърна се към хората той.

"Има интересен гост в Панорама от ГЕРБ. Ще свършим по-бързо и отиваме да го посетим", обърна се към протестиращите адв. Николай Хаджигенов. Следващото 5-о Велико народно събрание ще е на 16 октомври, петък, от 17 часа, обяви той. По думите му ще има и изненади, но няма да бъдат обявявани предварително. "Треперете, ГЕРБ, треперете! Пето Велико народно събрание, последно", допълни. Хаджигенов. 

Малко след 21 ч протестиращите се събраха пред сградата на БНТ, където по това време се излъчва предаването "Панорама".

Демонстрантите блокираха автомобил, паркиран пред бизнес центъра срещу сградата на БНТ. Към сградата полетяха сурови яйца. Протестиращите блокираха с дървета страничния вход на телевизията, откъдето обикновено извеждат гостите на предаването.