Петьо, прибирай се! Вече не издирват Еврото?

СГП е оттеглил европейската заповед за арест за Петров и той вече не се издирва извън границите на страната

Крими
16:00 - 15 Август 2023
5072
Петьо, прибирай се! Вече не издирват Еврото?

"Европейската заповед за арест за Петьо Еврото е оттеглена от прокуратурата?" С такова изречение (буквално - с въпросителната) от Антикорупционния фонд съобщават днес за ново развитие на случая с бившия следовател. 

Петьо Петров - Еврото, сочен като дилър на влияние, през когото се поръчват хора, върху които се стоварва Спецпрокуратурата и те се разделят с бизнеса и дори със здравето си, се изниза от страната в последните дни на Иван Гешев като главен прокурор.

Петьо Еврото избяга през таен изход при мащабна операция за задържането му в "Драгалевци" от ресторант, който ползвал като офис след осветяването и закриването на ресторант "Осемте джуджета".

После той потъна вдън земя. Получи обаче обвинения за организирана престъпна група, занимавала се с изнудване, търговия с влияние и незаконно записване на хора. Показания срещу него даде бившата му съпруга Любена Петрова, известна героиня от безброй аматьорски порно клипове. Тя дори заяви, че въпросните са снимани личн о оът Еврото, който имал фетиш да я гледа как се сношава с други мъже.

Любена май ще пие една вода в опитите да си върне детето от бившия съпруг

Дамата нарече "тържище" ставащото при Еврото, при когото магистрати и обикновени "клиенти" търсели кой кариера, кой "оправяне" на проблеми, кой опраскване на противници. Тя освен това го обвини, че е напуснал страната с малолетния им син, без да има декларация и позволение от нея.

"По данни на АКФ, започналото в края на май в Софийска районна прокуратура (СРП) разследване срещу предполагаемия ръководител на криминалната мрежа "Осемте джуджета" Петьо Петров - Еврото е било иззето по компетентност от горестоящата Софийска градска прокуратура (СГП).

След поемането на разследването прокурорът при СГП е оттеглил европейската заповед за арест за Петров и той вече не се издирва извън границите на страната", пишат днес от АКФ.