Пица и бира „заваляха“ над Австралия

Новини
14:01 - 03 Април 2020
3185
Пица и бира „заваляха“ над Австралия

Пица и бира се доставят със самолет до отдалечени ранча в пустинната вътрешност на Австралия, за да се донесе малко удоволствие на хората, които са в изключителна изолация поради блокирането заради коронавируса, съобщава АФП.

Обикновено оживено крайпътно заведение в северната територия на Австралия използва малък самолет с фиксирано крило, за да опита това, за което се надява да се превърне в ежеседмична услуга за излитане до далечни ферми за добитък.

Бен Андерсън, мениджър и майстор на пицата, казва пред АФП, че нещата са потръгнали.

Първоначално заведението вършело този вид бизнес „под сурдинка”, докато не става ясно, че доставките със самолет ще работят. "Сложихме масивна фурна за пица, която пазехме в изключително тайна", каза Андерсън.

Но новините за апетитните блюда, „падащи от небето”, се оказаха твърде примамливи, за да се справят и в петък той изпращаше обаждания от нетърпеливи репортери - от една радиостанция питаха дали може да направи доставка до студиото им в Пърт, на над 3000 километра разстояние, съобщи Канал 3.

"Това вероятно е малко извън нашия обхват", каза той. В момента Андерсън и неговият екип планират само да летят до имоти в рамките на 100 километра.