ПИЕШ И РЕВЕШ: Ето къде е най-скъпата вода в България

Повишаването на сметките за вода ще затрудни безброй семейства

Общество
20:31 - 01 Януари 2023
22450
ПИЕШ И РЕВЕШ: Ето къде е най-скъпата вода в България

Най-скъпа вода от днес ще плащат жителите на градовете: Силистра, Разград и Смолян. Това е факт след одобрените цени на Комисията за енергийно и водно регулиране.
 
Гражданите на Силистра ще заплащат 5,28 лв. с ДДС за кубик. В Разград водата ще струва 5,19 лв. за кубик. Жителите на гр. Смолян ще купуват водата на цена 4,59 лв. за кубик.

Смолянчани посрещнаха новината с недоволство на фона на растящата инфлация и повишаващи се цени. Повишаването на сметките за вода ще затрудни и някои семейства, чиито доходи не са високи, взимат минималната работна заплата или са безработни.

Смолянчани посрещнаха новината така:

"За нашия край е много скъпо. Това е непосилно. Първо, че областта и града ни е всичко на колела и е много скъпо в сравнение с вътрешността. В планината сме, а да плащаме толкова скъпа вода..."

"Ужасно е. Тази беднотия. Изобщо няма да могат да се справят някои семейства, които са на минимална работна заплата и коти са безработни".

"Хората какво ще правят? Пенсионерите, инвалидите какво ще правят? Те не мислят тези хора за народа. Става по-тежко положението, по-лошо".