P.I.F. и Влади Михайлов се включват в благотворителния концерт "Високо"

Музиканти подкрепят младите медици от Фондация "Гален Темелков" за създаване на Академия за природни науки край Мадара

Култура
10:47 - 21 Ноември 2022
5728
P.I.F. и Влади Михайлов се включват в благотворителния концерт "Високо"

Група P.I.F., Владимир Михайлов, Мила Роберт, както и рок бандите The Lefties и Attaxic се включват в благотворителния концерт "Високо", който ще се състои на 24 ноември, четвъртък, в столичния клуб Terminal 1. Началото на събитието е в 20 часа.

Музикантите застават зад каузата на младите медици от Фондация "Гален Темелков". Тя бе създадена преди две години от група млади хора, обединени от идеята да съхранят паметта на своя приятел Гален - студент по медицина, който през 2020 г. се отправи към звездите и  завеща своите мечти, идеали и своята сила.

"Съхраняваме го във всяка форма, в която можем да го видим – музика, поезия, медицина… Най-смелата ни цел е да създадем заедно Академия за природни науки "Гален Темелков“, която да се простира ВИСОКО, близо до звездите. А представете си Академия в прегръдките на гората, звън на колби и песни на птици. Свобода и наука! В гориста местност, в близост до Мадара и Плиска, един изоставен лагер ни чака, да му вдъхнем живот, да оставим частица от себе си в него и да го превърнем в място за обучение и срещи на млади и вдъхновяващи личности, които заедно да реализират своите визии за света", споделят младежите от фондацията. Те поставят началото на тази инициатива с благотворителния концерт "Високо".

Гален мечтаеше да помага на хората

Билети/ дарение се продават в мрежата на ticketstation.bg на цена 15 лв, а на мястото на събитието - 20 лв. Събраните средства от продажба на билети ще бъдат насочени към закупуване и облагородяване на терена за Академия за природни науки.

Основната мисия на Фондация "Гален Темелков" е да възроди идеалът за един по-справедлив, хуманен и благороден свят, като укрепва духа и здравето на младите хора.

Като неправителствена, нерелигиозна, политически и финансово независима обществена организация, работеща в обществена полза, Фондация „Гален Темелков” подпомага и развива различни проекти свързани с разширяването на знанията и обучението на деца и младежи с различен социален статус, етнос и семейна среда и приобщаването им към ценностите на културата, науката и изкуството.

Приоритет са специалностите в Медицинските университети и колежи, както и научната и изследователска дейност на млади учени в сферата на природните и хуманитарните науки. Младите хора не са просто бъдещето на една нация, те са възможността да създадем по-добър свят. Свят, в който не е водещ материаления и технологичен просперитет, а духовността, лоялността и вярата, вярват приятелите и колегите медици на Гален.

Момичетата и момчетата от Фондация "Гален Темелков"

На 12 март 2020 г., шест дни преди да навърши заветните за мнозина младежи 20 години, Гален катастрофира в крайпътно дърво зад волана на „Тойота“ в старата столица Плиска. Той се качва в колата, за да отиде до хранителен магазин, съчетава го и с разходка до живописните старини. Най-лошото се случва на връщане към градчето.

Гален остана завинаги студент първи курс в Медицинския университет във Варна. Мечтата му била да бъде полезен на хората, да лекува, да стане ортопед. Често повтарял сентенцията „Ad Astra Per Aspera“ (Към звездите през тръните) и това може би белязало съдбата му.

От фондацията вярват, че поколението на 20-30-годишните не е изгубено. Трябва обаче, обществото у нас да не ги пренебрегва, а да ги подкрепя. Благотворителният концерт, в който сърцато се включват P.I.F., Владимир Михайлов, Мила Роберт, The Lefties и Attaxic е голяма стъпка в тази мисия.