Пикси Стойкович: Изпуснахме победата

Спорт
15:59 - 28 Ноември 2022
2234
Пикси Стойкович: Изпуснахме победата

Селекционерът на сръбския национален отбор Драган Стойкович бе силно разочарован от пропуснатата победа срещу Камерун на Световното първенство. Сърбите поведоха с 3:1, но допуснаха равенство 3:3, което усложни задачата им да продължат в следващата фаза и се нуждаят от задължителна победа в последния си мач в групата срещу Швейцария.

"Направихме две кардинални грешки в защита, които ни костваха победата. Ще анализираме защо се случи така, може би спад на концентрацията", коментира Стойкович след мача.

Той обясни, че Душан Влахович не е готов кондиционно на 100 процента, поради което не взе участие в мача. Лука Йович също не влезе в игра, тъй като Стойкович трябваше да направи две принудителни смени преди това.

"Влахович не беше на 100 процента днес, както видяхте, имахме две принудителни смени на Велкович и Павлович и това силно попречи на идеята ни да се опитаме да вкараме Йович. Беше твърде опасно, като се има предвид, че Камерун имаше опасни нападатели. Имахме много положения, не бяхме много умни и затова не взехме трите точки. Създадохме няколко чисти положения, вкарахме три гола. Победата беше в ръцете ни, но върнахме Камерун в мача с нашата глупост", каза още Стойкович.