Пилоти си искат обратно лиценза

75 състезатели и около 20 спортни коли излязоха на протест пред Министерския съвет

Актуални новини
19:28 - 28 Май 2019
1837
Пилоти си искат обратно лиценза

Втори пореден протест на автомобилните състезатели организира днес в рамките на два часа Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС), събирайки пред сградите на Парламента и на Министерски съвет 75 действащи пилоти и около 20 спортни автомобила и двойно повече обслужващи спорта машини.

Автомобилните състезатели настояват да бъде върната отнетата на 18 април 2019 година от Министерството на младежта и спорта лицензия, сочейки че това е било направено в полза на частно сдружение - Съюза на българските автомобилисти (СБА) и новосформирана организация, носеща името Автомобилна федерация на България (АФБ). Това е вторият подобен протест в рамките на четири седмици и този път мина под мотото "Върнете лиценза на БФАС", като този път два от четирите транспаранта, които призоваваха от спорта да бъдат изгонени СБА и нейният президент Емил Панчев.

Преди време министър Кралев да заличи БФАС от списъка с лицензираните федерации, същият съюз на автомобилистите, по силата на притежавания в момента международен лиценз от Международната автомобилна федерация (ФИА), лиши националната федерация от правото да бъде организатор и да менажира спорта на територията на страната