Пилотите на Ферари блестящи в Монако

Черните кончета окупираха върха след втората свободна тренировка в Княжеството

Спорт
17:27 - 20 Май 2021
2381
Пилотите на Ферари блестящи в Монако

Пилотите на Ферари Шарл Леклер и Карлос Сайнц-младши записаха двете най-добри време в края на втората свободна тренировка преди надпреварата за Гран При на Монако, пети кръг за сезон 2021 във Формула 1.

Монегаскът, който пропусна почти цялата първа сесия заради проблем в скоростната кутия на неговия SF21, направи обиколка за 1:11.684 приблизително 20 минути преди края на втория час за подготовка, като по този начин той бе с 0.112 секунди по-бърз от Сайнц. Пилотите на Скудерия единствени успяха да слязат под 1:12 за обиколка, като преднината на Леклер пред третия – Люси Хамилтън бе цели 0.390 секунди.

Четвърти на 0.007 зад британеца остана неговият най-близък преследвач в битката за титлата Макс Верстапен, а петицата с изоставане от 0.423 спрямо лидера се нареди вторият пилот на Мерцедес Валтери Ботас. Победителят в сутрешната първа тренировка Серхио Перес остана едва осми във втората, след като във всичките си бързи обиколки той настигаше сериозен трафик в последния сектор на трасето. Точно пред втория пилот на Ред Бул се наредиха Ландо Норис и Пиер Гасли, които останаха съответно шести и седми за Макларън и Алфа Таури.

Краят на втория час за подготовка дойде пет минути преди същинския кариран флаг, след като пилотът на Хаас Мик Шумахер се удари в стената на изкачването към казиното. Германецът успя да продължи по трасето само със спукане гума, но спря в зоната за сигурност на шикана след тунела.

Тъй като колата на Шумахер се намираше на опасно позиция, състезателният директор Михаел Маси изкара червените флагове, което лиши отборите и от шанса да направят тренировъчни стартове на стартовата решетка. Преди инцидента на германецът, единствено Юки Цунода се удари в стената в началото на тренировка, което доведе до нейния края за младия японски пилот на Алфа Таури.

По традиция, утрешният ден ще бъде почивен за отборите и пилотите във Формула 1, преди в събота те да се върнат на пистата за третата тренировка, която е предвидена за 13:00 часа българско време. Три часа по-късно ще се проведе и най-важната квалификация в хода на целия сезон, която ще определи и стартовата решетка за неделното състезание по улиците на Княжеството.