Пиоли: Искаме да обърнем Интер

Ако Леао е добре - ще играе, заяви наставникът на Милан

Спорт
17:13 - 15 Май 2023
1555
Пиоли: Искаме да обърнем Интер

Наставникът на Милан Стефано Пиоли говори преди реванша с Интер в Шампионската лига утре. “Росонерите” загубиха първия мач с 0:2 и трябва да търсят обрат, ако искат да играят на финала в Истанбул.

“Духът ни е като на отбор, който има изключителна възможност. Очите на футболистите ми показват, че това са хора, които се подготвят по възможно най-добрия начин. Готвят се да се представят много по-добре от първия мач и да спечелят реванша. Целта ни е да спечелим по начин, който ще ни класира за финала. Никой не очакваше Милан да стигне дотук, никой не вярва и, че можем да играем финал. Аз обаче знам, че можем да изиграем голям мач, защото познавам добре моите играчи", каза специалистът на пресконференцията си, цитиран от вестник "Гадзета дело Спорт".

“Ще трябва да бъдем балансирани, компактни и да играем като отбор, който може да побеждава съперниците си. Знаем колко важен ще бъде първият гол: няма значение в коя минута ще бъде отбелязан. Започнахме да говорим за този мач още в неделя сутринта. Имаме само един шанс и трябва да изиграем този мач с изключителна нагласа”, добави още той.

"Говорихме с играчите само за мача утре, не за Специя. Това са мачовете, които всеки мечтае да изиграе. Тръгваме с пасив, но знаем, че можем да го преодолеем. Който се занимава със спорт, знае, че мачовете не са завършили до самия им край. Интер е силен отбор, но ако покажем, че имаме високо ниво, можем да ги преодолеем", каза още Пиоли.

Наставникът на Милан говори и за кадровите проблеми в тима. Докато Исмаел Бенасер е аут от игра до края на сезона след контузията, която получи в първия мач, нараства увереността на наставника, че звездата на Милан Рафаел Леао ще бъде достатъчно здрав, за да се завърне в стартовия състав срещу "нерадзурите".

"Той е по-добре, както и Крунич и Месиас, те трябва да направят днес финална тренировка. Ако всичко върви по план, те ще бъдат на разположение. Бенасер ще се оперира утре", заяви още Пиоли.