Пир по време на чума - обичаният Мъри удвоил заплатите на всички

Стоилов предприел хитрия ход в дните на немотия и гърч, върнал и доста свои хора на "Герена"

Спорт
19:17 - 12 Април 2023
54082
Пир по време на чума - обичаният Мъри удвоил заплатите на всички

В Левски са разделени на лагери, много лагери... За този, срещу онзи, стана малко като на пленум на БКП. Болшинството плачат за Станимир Стоилов, който напусна преди дни, и то преди Вечното дерби с ЦСКА в понеделник. Хасковлията обаче остави наследство - финансово, от което всички на "Герена" са доволни. Още с идването си, Мъри Стоилов наредил да се увеличат на всички заплатите двойно. От портиера и чистачката, та като се стигне и до горните етажи на администрацията.

Разбира се, при футболистите е друго, тъй като те си имат фиксирани ставки в договорите, но Стоилов не пропуснал да увеличи и бонусите за себе си и своя екип. Lupa.bg вече ви запозна с премиите и парите, които той и Иво Ивков са прибрали по време на престоя си в Левски.

И всичко това във време, когато има глобална икономическа криза и инфлация, а на "Герена" се чудат как да вържат двата края и да си платят вноските и лихвите към НАП. Както се казва - пир по време на чума!

Още с идването си Станимир Стоилов решил да има сериозен гръб и да се превърне в добряка, спасил Левски. Но не само за чест и слава, както става ясно впоследствие. Затова и той напусна кораба. Потъващият кораб.

Мъри веднага върнал свои хора и добри приятели от предишните си престои, назначил ги на определени позиции, а след това подобрил значително заплатите им, двойно, научи Lupa.bg. Тъй като в България икономическото положение било тежко. За да няма мрънкащи, Соломоновското решение било да се коригират заплатите и на останалите. А с това да се запушат и устите на недоволните.

След това договорил определени условия, при които да прибира процент от изходящи трансфери, както и от тези, които водят футболисти на "Герена".

От тези, които пристигнали по негово време, той дори прибирал част от дажбата им, само и само, за да играят - добре изпипана схема от край време, когато доста треньори правеха така у нас. Колелото на историята се върти... Мъри пак напусна, Левски е затънал финансово, а клубът ще трябва да плаща и доста по-добри заплати на своите служители. Всъщност, те го заслужават най-много, повече от онези, които тичат и ритат топката, тъй като резултатите им са видни. Както и позицията в класирането, разбира се.