Пирамидите са строени със силата на звука

Звуковата левитация е описана през 30-те години на 20 век

Мистика
15:03 - 15 Ноември 2022
5359
Пирамидите са строени със силата на звука

Все по-често пред последните години различни изследователи настояват, че пирамидите по света, както и повечето мегалитни съоръжения, са построени, като е използвана силата на звука. Въпреки това съвременни теучебници все още описват създаването на пирамидите по примитивна строителна технология с помощта на множество роби, въжета, блокове и т.н.

Изследователи посочват, че липсват надеждни доказателства, че с помощта на звука е възможно да се създадат огромни градежи, като се преодолее гравитацията.

Но още през 30-те години на 20 век звукова левитация е наблюдавана в Тибет от Хенри Келсон, авиоинженер от Швеция. Той описва подробно как тибетски монаси с помощта на тръби и барабани, както и с хорови песнопения, лесно повдигат каменни блокове с диаметър приблизително 2 метра на височина от 400 метра. Така строят храмове, като „камъните сами летят нагоре по планината“, отбелязва Хенри Келсон и описва целия процес на строителна левитация. Той дава информация едва ли не за всеки детайл - колко хора има, какво е положението на тялото им, какво пеят, разстоянията между всички точки и участниците в процеса и т.н.

Поразителни в това описание са числата, кратни на числото Пи, пропорциите на Златното сечение и главното - самият учен наблюдава този невероятен процес, подобен на научната фантастика. Както отбеляза тогава Хенри Келсън, не може да има съмнение, че всички други древни цивилизации са знаели и са били в състояние да използват звукова левитация. Нищо чудно, че маите, достигнали безпрецедентни висоти в изграждането на всякакви храмове, сгради, пътища и напоителни съоръжения, не са познавали колелото: те просто не са се нуждаели от него.

Факт е, че почти век след описанието на звуковата левитация от Келсън, учебниците още разказват за строителство на пирамиди с роби и въжета. Но може би описанието на Келсън за звуковата левитация се е оказало съмнително или дори ненадеждно? Това не е вярно.

Днес физици от много страни доказват емпирично, че звуковата левитация е напълно възможна. Нещо повече, японските учени от университета в Токио - Юн Рекимото, Такаюки Хоши и Йоичи Очией, демонстрират на света как различни малки неща като детски кубчета, например, могат да се движат в пространството с помощта на звукови вълни и обещават, че в близко бъдеще ще покажат левитация на предмети с всякакви размери.