Писателят Добри Божилов пред Lupa.bg: Стъки лъже по мой адрес

Политика
17:20 - 16 Септември 2020
5519
Писателят Добри Божилов пред Lupa.bg: Стъки лъже по мой адрес

Писателят Добри Божилов разконспирира поддръжника на властта ММА-боеца Станислав Недков-Стъки в разпространяването на фалшиви новини. Божилов изпрати писмо до редакцията ни, в което разкрива, че е паднал жертва на фейк информация за себе си, която вчера мъжът на Юлиана Дончева написа във фейсбук. Той го отъждестви с Арман Бабикян и сайта "информиран.нет". 

Ето какво обаче уточни пред нас обаче Божилов: 

"Гражданското лице Станислав Недков, известен също като "Стъки", оповести, че съм съпричастен към сайтове за фалшиви новини, които го злепоставят.

Това е абсолютна лъжа.  Нямам нищо общо с въпросните сайтове, а мотивите на г-н Недков са очевидно единствено да ме злепостави. Ако просто искаше проверка, щеше да подаде сигнал и евентуалните му подозрения да останат единствено пред очите на разследващите. Но той ползва сигнала, за да застане пред медиите и да атакува моето име.

Допускам, че г-н Недков не е наясно с темата за фалшивите новини.
Биографията му не сочи към ИТ компетенция и възможност да провери сам фактите в Мрежата. Поради тази причина, когато той оповести намерението си да подава сигнал, аз му пратих съобщение, в което го уведомих, че греши и посках просто да постъпи мъжки, и да има силата да се извини.

Вместо това, сега наблюдаваме ескалация на казуса.

Случващото се е само по себе си "фейк" и тежка дискредитация на името ми. Аз съм новоизрастващ писател, при това - успешен. Още първата ми книга "Задругата" стана бестселър за 2019 и зае второ място като най-продавана художествена книга. Втората ми книга - "Заветът", на полугодието е на 4-от място сред българските автори.

Разбирате какъв авторитет градя в областта на литературата, и изведнъж подобни несъстоятелни обвинения разрушават този труд. Това е нагло, безотговорно, то е пълна гротеска и абсурд".