Пистолет в ръчния багаж приземи извънредно самолета Москва-Бургас (Обновена в 23,30 ч.)

Актуални новини
20:44 - 10 Октомври 2019 (обновена)
6952
Пистолет в ръчния багаж приземи извънредно самолета Москва-Бургас (Обновена в 23,30 ч.)

Самолет, изпълняващ полет от Москва за Бургас, е кацнал извънредно в Ростов на Дон, съобщи ТАСС. Агенцията се позовава на анонимен източник от правоохранителните органи в града.

Според източника причина за извънредното кацане е газов пистолет, който е останал в ръчния багаж на един от пътниците. Самият той е съобщил на един от стюардите, че е забравил да го декларира при качването на самолета.

Решението за извънредното кацане е взел пилотът на самолета. От пресслужбата на летище "Платов" в Ростов на Дон потвърдиха за извънредното кацане, но отказват да обяснят причината, уточнява ТАСС.

Проверка на Lupa.bg показа, че става дума за самолет на руската авиокомпания "Аерофлот" SU 2156, летящ по маршрута Москва – Бургас, който е излетял днес около 16 часа от летище Шереметиево. По разписание трябваше да кацне в Бургас в 19,30 часа, но се приземи с три часа закъснение и кацна в 22,30 часа. След информацията за извънредното кацане на самолета в Ростов на Дон сайтът на Летище Бургас се срина за известно време, като актуална информация за полета можеше да се получи на сайта на летище Шереметиево.

Източници на Lupa.bg от Москва съобщиха, че в момента руската полиция и гранични власти проверяват как мъжът е преминал безпрепятствено с пистолета през металдетекторите, без оръжието да бъде уловено на екраните. Международното летище Шереметиево в Москва е известно със строгите си мерки за сигурност. Проверка на целия багаж, както и на пътниците се извършва още на влизане в летището, а след това до качването в самолета се преминава през още три проверки на багажа.