Пит срещу Джоли: Обрат в съдебната война за френското шато

Така наречената "Война на розата" продължава с години

Топ
11:07 - 02 Февруари 2024
1841
Пит срещу Джоли: Обрат в съдебната война за френското шато

Брад Пит си върна контрола върху френското шато, което притежаваше с бившата си съпруга Анджелина Джоли. Това е поредният обрат в така наречената "Война на розата". 

Имението "Шато Миравал", което произвежда наградено пенливо розе, е в центъра на дългогодишна съдебна битка между двамата актьори.

Адвокатите на Брад Пит обвиниха Анджелина Джоли, че умишлено го е лишила от пълната собственост на имота, допускайки непознат човек да пристъпи в семейния им дом, след като продаде своя дял от бизнеса на руския бизнесмен Юрий Шефлер.

Сега съд в Люксембург лиши компанията на г-н Шефлър от част от акциите, които първоначално са били подарени на г-жа Джоли от бившия ѝ съпруг. Източник, близък до актьора, каза, че решението оставя Шефлър, който е ръководител на империята на водка "Stolichnaya", "на практика без да може да каже дума" в бизнеса за милиони паунда.

"Брад не спира да се бори за победа. Шефлър и Анджелина явно са го подценили", споделя приятел на актьора.

Брад Пит и Анджелина Джоли купиха имението "Миравал", което е от 1300 акра, през 2008 г., като Пит беше мажоритарен акционер с 60%. Пет години по-късно той "подари" допълнителни 10% на компанията "Nouvel" на бившата си съпруга за едно евро и така те станаха равноправни собственици.

Но след скандалната им раздяла през 2016 г. имението се оказа в центъра на грандиозна бракоразводна битка за 350 млн. долара.