Питбул нападна пудел и стопанката му в Рупите

Дебела каишка спасява живота на кучето

Топ
09:13 - 07 Септември 2023
2320
Питбул нападна пудел и стопанката му в Рупите

Питбул е нападнал пудел и стопанката му в живописна местност, която е обвита в мистичен ореол. Случаят е от 29-и, когато Полина и нейното семейство посещават Рупите. 

Това, което видях, ще бъде запечатано в паметтат ми до края на живота ми. Той го захапва през цялото телце, беше го захапал първия път през тялото, после през врата и реално благодарение на по-дебелата каишка не е успял да го захапе през гръкляна, каза за NOVA Полина.

По ушите също имаше нахапвания, в слабините има няколко рани, така че има три шева там. В този момент започнах и аз заедно с другите хора да дърпаме животното. Имаше още няколко човека, по-силни мъже, които се опитваха да го издърпат назад, но кучето бе страшно и силно. Просто това беше непосилно дори за тях, дори и с ритници нямаше как да се случи, допълва жената.

Това, което направих, е това, което знам, че трябва да бъде причинена болка на животното. Опитах се първо да му отворя челюстите, като бръкнах с ръце вътре в устата му и тогава си нараних и аз пръста, защото то ме захапа при стискането на устата. Той реално перфорира края на пръста ми, каза още Поли. 

В същото време видях, че има огромна рана на главата си кучето и му бръкнах в раната доста силно с палците си, за да може то да усети болка и в действителност това беше нещо, което проработи и то избяга. Шокът обаче беше огромен и адреналина. Човек в такъв момент не мисли за живота си и аз бях готова на всичко, за да спася кучето си, добави Полина.

Въпреки че питбулът е бил с каишка, той не е открит и от пристигналите полицаи. 

Хората наоколо допускат, че кучето е собственост на някой, който държи сергия наблизо, и стопанинът го е скрил.

На пудела е оказана лекарска помощ в клиника в Сандански и са му обработени раните, а след случилото се Полина вече ходи с електрошок в чантата.