Пиян баща катастрофира с 6-годишния си син

Случаите на шофиране в нетрезво състояние се увеличават в Северозапада

Актуални новини
12:13 - 21 Ноември 2019
1473
Пиян баща катастрофира с 6-годишния си син

Пиян баща катастрофира с 6-годишния си син край Лом. Случката се е разиграла в сряда вечерта, когато мъжът вдигнал скандал на семейството си и внезапно напуснал къщата. Предварително почерпен 44-годишният жител на село Сталийска махала се качил на автомобила си и потеглил.

Оказало се, че мъжът е употребил алкохол малко преди свадата, а на излизане от дома взел и 6-годишния си син.

40 минути, след като е излязъл от дома си, той е задържан от полицаи на един от главните пътища, водещи към Лом, където колата е била аварирала.

При извършена проверка с дрегер е установено, че мъжът шофира под въздействието на алкохол, като индикираното от уреда количество е 1,34 промила в издишания въздух.

На нарушителя е издаден талон за мед. изследване, приел е показанията на техническото средство и отказал кръвна проба. Съставени са му два акта. Снети са обяснения от свидетели. Работа по случая продължава в ломската полиция.

Това не е единственият случай на пиян шофьор в областта.

Същия ден е задържан и 33-годишен монтанчанин, който е шофирал с 2,06 промила в издишания от него въздух в дрегера. На нарушителя е издаден талон за кръвни изследвания, отказал е кръвна проба. По случая е образувано досъдбно производство в районното управление в Монтана.

Малко по-късно 35-годишен жител на с. Горна Лука, Монтанско, също е бил хванат от органите на реда да шофира в нетрезво състояние. След проверка с дрегер са установени 2.00 промила в издишания въздух. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Монтана.

С 1,11 промила алкохол е хванат и 57-годишен жител на Вършец. На нарушителя е издаден талон за медицинско изследване, съставен е акт по ЗДвП и са демонтирани регистрационните табели на лекия автомобил.