Пиян джигит катастрофира във Варненско на метри от полицаи

Униформените си затворили очите за инцидента и избягали

Крими
17:25 - 18 Октомври 2019
1216
Пиян джигит катастрофира във Варненско на метри от полицаи

Пиян шофьор без книжка катастрофира пред погледа на полицаи, които не предприели действия, а си тръгнали от местопроизшествието. За това сигнализираха очевидци, цитирани от БиТиВи. Скандалният случай е от варненското село Любен Каравелово.

Водачът загубил управление, завъртял се и катастрофирал на метри от полицейски автомобил. Шофьорът се блъснал в бетонната ограда на изоставена къща, като следите от моторното масло, изтекли от автомобила след катастрофата, все още стоят.

Веднага след случилото се полицаите се насочили към автомобила. Десетина минути по-късно униформените се качили на патрулката и си тръгнали.

В сигнала се твърди, че това става след телефонни разговори "с кметове и някакви други познати". Очевидците са десетки, а почти всички в селото знаят за случилото се. 

Свидетелите споделиха, че зад волана е бил младеж от селото. По думите им, пред полицаите е заявил, че е употребил алкохол и няма шофьорска книжка.  

От Областната дирекция на полицията във Варна обявиха, че вече е назначена проверка, като срещу виновните ще бъдат предприети мерки.