Пиян рокер с джип помете жена в Пловдив

Иван Капитана е бил задържан, а после пуснат от ареста, жената е със средна телесна повреда

Новини
08:13 - 24 Април 2024
1802
Пиян рокер с джип помете жена в Пловдив

Пловдивчани станаха свидетели на ужасяваща катастрофа в центъра на града. Джип блъсна друг спрял автомобил пред ресторант, като помете и жена, която се оказва затисната.

По думите на очевидците, шофьорът е бил мъртвопиян и е отказал да бъде тестван за употреба на наркотични вещества. Оказва се, че дрегерът е отчел 3.31 промила алкохол.

Водачът се оказа известен рокер Иван Райчинов с прякор Иван Капитана, ръководител на един от рокерските клубове в града. Вчера следобед съдът обаче го пусна на свобода без да му налага никаква мярка за неотклонение. Пострадалата жена е настанена в клиниката по „Неврохирургия” в УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив.

„Майка ми беше оперирана. Според лекарите интервенцията е била успешна и състоянието ѝ в момента е стабилно. Тя има счупен прешлен, контузии на раменния пояс, мишницата, травми на корема и долната част на гърба и таза, както и контузия на гръдния кош. Според медиците това е средна телесна повреда. Днес имаме среща и със съдебен лекар, който ще опише травмите ѝ”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” синът на пострадалата жена Габриел Карашлиев, който е станал свидетел на случилото се.

По думите му семейството му празнувало кръщенето на сина му. „Ние бяхме доста хора. Имаше и доста деца на празника. След края на празненството майка ми беше застанала на задната врата на колата ни и си сменяше обувките. В този момент водачът дава заден ход с мръсна газ и я притиска към вратата, от което са и нейните травми”, разказа той.

И допълни: „Доколкото видях водачът беше изваден от колата. Беше във видимо нетрезво състояние. На място беше тестван и дрегерът отчете 3,31 промила алкохол. Никога не съм виждал шофьора”.