Пиян шофьор помете моторист в София

К. Д. ще бъде задържан под стража заради системно каране след употреба на алкохол

Общество
19:20 - 07 Март 2021
2193
Пиян шофьор помете моторист в София

Софийска районна прокуратура внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия К. Д. Той е привлечен към наказателна отговорност за причиняване на средна телесна повреда, вследствие на пътнотранспортно произшествие в пияно състояние, съобщиха от държавното обвинение.

На 05.03.2021 г. около 16,20 ч. обвиняемият К. Д. управлявал лек автомобил в София. В района на кръстовище при извършване на маневра "завой наляво" нарушил правилата за движение по пътищата, не пропуснал насрещно движещия се с предимство мотоциклетист - С. Р. Това довело до ПТП, от което мотористът е със счупена дланна кост на ръката.

К. Д. управлявал лекия автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда, а именно 2,21 промила.

В хода на разследването е установено, че водачът на лекия автомобил е бил освобождаван от наказателна отговорност с налагане на административно наказание глоба именно за управление на МПС след употреба на алкохол. Престъплението на К. Д. е наказуемо с „лишаване от свобода“ от една до шест години.

Предвид високата обществена опасност на деянието, дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на К. Д. за срок до 72 часа.