Пиян военен побърка тел. 112

Крими
17:36 - 10 Юни 2019
5567
Пиян военен побърка тел. 112

Действащ офицер от българската армия получи присъда от 9 месеца лишаване от свобода условно заради подаване на серия неверни сигнали към телефона за спешна помощ 112.

Присъдата срещу капитан Пеню Ангелов бе произнесена от Пловдивския военен съд и подлежи на обжалване. Магистратите все пак са пожалили висшия военен и не са го пратили автоматично в затвора заради чистото му съдебно досие и безупречната му професионална биография.

Офицер Пеню сгафил на 21 януари тази година. Докато шофирал тойотата си в центъра на Стара Загора, возилото сдало багажа. Военния се обадил на автосервиз и не след дълго на мястото на аварията пристигнали автомонтьорът Иван Иванов и синът му. Те натоварили колата и я закарали в сервиза.

Останалия без автомобил Пеню заседнал в кръчмата и се отдал на активен запой. Дотолкова, че забравил какво се е случило с колата му. В 5,20 часа на следващата сутрин военния започнал да тероризира диспечерите на тел. 112, подавайки серия от сигнали, че колата му е открадната. Пред дошлите полицаи, военния-махмурлия разказал, че предната вечер прибрал жена си от търговски център, паркирал колата си пред дома си и заспал, а на сутринта тойотата липсвала.

Криминалистите бързо установили истината, още повече, че офицерът от българската армия бил забравил мобилния си телефон в автомобила, който дал за ремонт. Майсторите свидетелствали, че още когато приели колата на военния, той им лъхал на алкохол.

Капитан Пеню Ангелов в крайна сметка призна вината си пред военния съд и скрючи споразумение с магистратите. Според решението на Пловдивския военен съд, пияния офицер ще трябва да покрие и разноските по досъдебното производство в полицията. Те са съвсем символични – 7,80 лева за консумативи и изготвяне на фотоалбум.