Пияни украински полицаи застреляха 5-годишно момче

Ако убийството бъде доказано, униформените може да лежат доживот

Крими
17:00 - 04 Юни 2019
4245
Пияни украински полицаи застреляха 5-годишно момче

В Украйна днес арестуваха двама полицаи по подозрение за убийството на 5-годишно момче, докато са били пияни, предаде AFP. Националното бюро за разследвания заяви, че стрелбата се е случила миналия петък, когато двама патрулни офицери пиели алкохол в двора на къща в град Переяслав-Кменитски на 70 км южно от Киев.

Докато стреляли по метални консерви, униформените „уцелили петгодишното момче”, заявиха разследващите. Детето са казва Кирило Тиявов и починало в болницата от раната си в областта на главата. В началото полицаите отхвърляли всяка вина, твърдейки, че хлапето се подхлъзнало и си ударило главата в камък. Заподозрените са задържани през уикенда по нареждане на съда, без право на гаранция, докато разследването продължава.

Ако вината им бъде доказана, полицаите може да бъдат осъдени на доживотен затвор. Новоизбраният президент Владимир Зеленски обеща да направи всичко възможно, „за да накажа виновниците” за смъртта на момчето.

Ръководителят на националната полица Сергей Кназев заяви, че е уволнил ръководителя на Киевска област заради инцидента. „Всички полицаи изразяваме искрените си съболезнования за смъртта на Кирило. Това е огромна трагедия за родителите му”, каза още Кназев.