Плъхове атакуваха столичните супермаркети, стрелят ги ловци

Огромни мишки препускали понякога и между клиентите

Новини
15:32 - 03 Юни 2019
3509
Плъхове атакуваха столичните супермаркети, стрелят ги ловци

Истинско нашествие на плъхове има в повечето столични големи супермаркети научи Lupa.bg. Огромните мишки са се разположили предимно по складовете на магазините, като лакомо похапвали от още незаредената стока. За да се отърват от тях, управителите често викали ловци, които ги дебнели и обстрелвали след работното време на магазина.

Както е известно, в складовете се приема най-прясната стока, така че четириногите вредители се нахвърляли на по-качествена храна, от това, което получавали клиентите на магазините. 

Животните били много трудно уловими, защото имали уникални способности да усещат когато към тях се приближи човек, ядосват се управителите, които са вдигнали ръце от мишоците. Понякога плъховете тичали между клиентите, особено в денонощните магазини, когато има по-малко посетители.

През летния сезон размножаването им е драстично и животните не се подлъгвали нито на отрови, нито на капани. Те си разпечатвали незаредената стока и лакомо хапвали до насита. Има и супермаркети, които поръчвали специални ловци, да дебнат мишките от засада и да ги стрелят със съчми, защото това било единственият начин да се отърват от вредните животни. 

Плъховете са гризачи, които съпътстват човека от десетилетия. Към тях хората имат противоречиво отношение. Използват ги даже като опитни животни при различни медицински и биологични експерименти. Тъй като битуват в някои от най-нечистите места на земята, с тях идва и рискът да пренесат различни зарази сред хората.

Гризачите проникват в помещения през всякакви дупки и пукнатини. За да се преустанови този достъп физически, е нужно те да бъдат запечатани. Има екземпляри, които могат да влязат и през отвори от около половин инч (около 12 мм). В друг аспект не трябва да се допуска разнасяне не храни на достъпни за тях места.