Пламен Димитров: VII блок на АЕЦ „Козлодуй” ще бъде построен през 2033 г. , а какво ще правим дотогава?

Дори "Газпром" да не плаща таксата, „Булгартрансгаз” няма да фалира, смята президентът на КНСБ

Икономика
20:17 - 28 Октомври 2023
2642
Пламен Димитров: VII блок на АЕЦ „Козлодуй” ще бъде построен през 2033 г., а какво ще правим дотогава?

Протестиращите нефтохимици не са наши синдикални членове, но съм сигурен, че хората имат своите основания да се тревожат за работните си места, макар че, дори и при режим без дерогация, рафинерията ще продължи да работи. В по-дългосрочен план, мисля че работните им места са защитени”. Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS.

"Бензинът и дизелът трябваше да бъде по-евтин за българите заради дерогацията. Очевидно „Лукойл” печели повече отколкото трябва, каза той. Смисълът на дерогацията беше затова, че сме най-бедни в Европа, допълни Димитров. Той не вижда опасност за декапитализиране на „Булгартрансгаз”.

Относно въглищните централи, той изтъкна, че има яснота, че въглищата ще намаляват с годините. „Ако стигнат до 200 евро, това е убийствено. Не мисля, че друга заместваща мощност има шанс да гарантира енергийната сигурност на България, освен ядрената. Седми блок на АЕЦ „Козлодуй” ще бъде построен между 2033-34 г. Какво ще правим дотогава, нямам отговор”, каза Димитров.