Пламен Карталов покани Илон Мъск на Опера на върховете

Милиардерът може да се наслади на музикални шедьоври край Белоградчишките скали

Общество
20:19 - 23 Ноември 2022
4355
Пламен Карталов покани Илон Мъск на Опера на върховете

Директорът на Софийската опера и балет акад. Пламен Карталов покани Илон Мъск да посети ежегодния фестивал "Опера на върховете" край Белоградчишки скали, след като стана ясно, че ексцентричният милиардер хареса снимка в Twitter на българския природен феномен.

Фестивалът е новаторска идея на режисьора Пламен Карталов, чиито необичайни сценични решения и замисъл са свързани с поставянето им сред магическата красота на Белоградчишките скали.

Поканата към собственика на Tesla и Twitter e отправена от профила на Софийска опера и балет в Twitter.

"Уважаеми г-н Мъск, 
Любезно Ви каним на откриването на ежегодния летен фестивал "Опера на върховете", Белоградчишки скали, на 4 август 2023 г. с операта "Рейнско злато" от Рихард Вагнер.

С уважение, Пламен Карталов, режисьор и генерален директор на Софийската опера".

Вчера Илон Мъск хареса снимка в Twitter на Белоградчишките скали, а по-късно той бе поканен от министъра на туризма Илин Димитров да посети дестинацията. След това от ресторант „ONÀ“, намиращ се на 13 км от Белоградчишките скали, беше публикувана информация, че от екипа на Мъск са се свързали с тях за резервация. Това отприщи серия от коментари и покани към най-богатия човек в света като това на Софийската опера и балет, което наистина си заслужава да бъде посетено.

Белоградчишката крепост и скалите са сред стоте национални туристически обекта на България. От началото на тази година обектът е посетен от близо 70 000 български и чуждестранни туристи.

Вече седем години там се провежда летния фестивал "Опера на върховете", като много гости от България и от цял свят идват да се насладят на оперното и балетното изкуство под открито небе. Един от тях може и да е мултимилиардерът Илон Мъск. Със сигурност оперните и балетни шедьоври, които се играят там биха му допаднали.

Министърът на туризма Илин Димитров пък ще награди с плакет българския фотограф Владислав Терзийски за снимката на Белоградчишките скали, която предизвика  интереса на Илон Мъск.

"Бях сигурен, че това е в Elden Ring", написа Мъск в профила си в Twitter – социална мрежа, която придоби наскоро, под кадъра на Владислав Терзийски, споделен от профила Anc_Aesthetics.

Еlden Ring е една от най-популярните видео игри през тази година. Тя е екшън ролева игра, като историята е дело софтуерния инженер Хидетака Миядзаки с тясното сътрудничество на автора на фентъзи романите „Игра на тронове“ Джордж Р. Р. Мартин.