Пламен Моллов: Няма подкуп! Това е опит за политическа дискредитация

Не съм носил пари на Христо Даскалов, твърди професора

Топ
19:21 - 15 Юни 2022
5301
Пламен Моллов: Няма подкуп! Това е опит за политическа дискредитация

Проф. Пламен Моллов, който вчера не се яви на изслушване пред антикорупционната комисия в парламента, заяви, че не е носил пари на шефа на БАБХ проф. Христо Даскалов. Среща между двамата действително е имало, но според Моллов целта му е била да организира обучения за служителите на БАБХ, чийто изпълнителен директор е проф. д-р Даскалов.

"Не съм слушал целия запис и не ме интересува", добави той в предаването "Още от деня" по БНТ днес. И не пожела да коментира повече, защото заяви, че трябва да спази тайната на досъдебното производство.

Припомняме, че миналия петък изтече запис, за който се твърдеше, че е от направен опит да се подкупи шефът на Българската агенция по храните. Автентичността му беше потвърдена от единия от участниците в него - директорът на агенцията Христо Даскалов. Лицето, за което се твърдеше, че е вторият участник в записа, е проф. Пламен Моллов, бивш директор на БАБХ.

В ефира Моллов каза, че обвиненията, които се натрупаха около името му тези дни, са силно преувеличени и несправедливи. Той ги характеризира като "опит за политическа и публична дискредитация, която цели да отклони вниманието от множеството кризи в държавата..."

По отношение на това, че Стефан Янев се разграничи от Моллов като съучредител на неговата партия, професорът коментира само: "Важно е единствено партията да бъде успешна".