Пламен Николов гордо: Страната не е имала премиер като мен

От десетилетия управленците у нас страдат от липса на теоретична подготовка, каквато аз имам, изтъкна бъдещият премиер

Политика
21:19 - 30 Юли 2021
8844
Пламен Николов гордо: Страната не е имала премиер като мен

Аз съм човек с биография, зад мен стоят много успехи. Това заяви предложеният за премиер от "Има такъв народ" Пламен Николов в студиото на "Панорама".

Преди 2 седмици имах разговор с г-н Слави Трифонов, на него стана ясно, че това е добър вариант за политическата партия, че между нас има изградено доверие. Познаваме се от над 3 години, обясни Николов. По думите му всичко останало е било в сферата на предположенията. Нещата се случиха по техния резонен начин, заяви Николов.

Той оцени като недостатък факта, че не е популярно лице, защото хората не познават начина, по който работи.

Страната не е имала за премиер досега човек като мен. Човек от бизнеса, заяви Николов. Допълни, че има над 15 години корпоративен опит, работил е и в мултинационален аспект, всичко при мен е ставало по правилата, заяви Пламен Николов.

През последните няколко десетилетия управленците у нас страдат от липса на теоретична подготовка, от моя страна аз я имам, много бързо уча, така ми се е налагало през целия корпоративен стаж.

По думите на Николов той ще се бори за просветена страна, затова ще заложи на образованието и културата. 

"Няма да взимам лично аз решенията, ако вземем мандата, всички решения при нас се взимат на демократичен принцип и ще бъдат обсъждани от всички. Няма да чегъртаме, а ще управляваме със силата и таланта на всички. Вероятно има някои събития, които заслужават изчегъртване, но това няма да е принцип на правителството и ще търсим консенсус", категоричен беше Николов.

"Данъци няма да вдигаме, имаме много структурирана финансова система и искаме да е с някакъв вид приемственост. Относно ковид кризата, ще се опитаме да обособим ковид болници. Не бих казал, че неглижираме епидемията, а се придържаме към фактите.

Към Северна Македония България ще отстоява позициите си, но няма да лишава братята си от европейското им бъдеще. Трябвало да се ревизира Преспанския договор, който не се спазвал.

Надяваме се поне един мандат да имаме, да получим такова доверие и да получим следващ период за дългосрочните си цели. Иска ми се да мислим за българската външна и вътрешна политика като за приемственост, което ни липсва в момента", каза още Николов.