Пламен, убил 18-годишния Георги след дискотека в Пловдив, отива на съд

Общество
14:11 - 24 Ноември 2023
1813
Пламен, убил 18-годишния Георги след дискотека в Пловдив, отива на съд

Окръжна прокуратура - Пловдив внесе обвинителния акт срещу 31-годишния Пламен К. за причинената по непредпазливост смърт на Георги К. от Асеновград, на 18 г. Фаталният край е настъпил вследствие на умишлено нанесена телесна повреда - тежка черепно-мозъчна травма.

На 1 ноември 2019 г. Пламен и Георги били в дискотека в Пловдив със свои приятели. Според прокуратурата Георги се опитвал да провокира Пламен. По-късно двете компании си тръгнали и се насочили към чакащите таксита на близкия булевард. По пътя Георги отправил реплики към Пламен, който се засегнал и обидил от думите му и му нанесъл силен удар в лицето. Георги паднал по гръб на асфалта на пътното платно, ударил си главата и изпаднал в безсъзнание. Подаден бил сигнал на телефон 112 и раненото момче било откарано в болницата, където изпаднало в кома и на 13 ноември 2019 г. починало.

По воденото досъдебно производство са извършени множество експертизи, свързани с установяване механизма на причиняване на смъртта на пострадалия, съобщиха от прокуратурата. Предстои Окръжният съд в Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.