Пламен Узунов уредил брат си с 5000 лв. на месец от Пламен Бобоков

Политика
15:34 - 24 Юни 2020
2625
Пламен Узунов уредил брат си с 5000 лв. на месец от Пламен Бобоков

Нови два сюжета в комуникацията между секретаря по правни въпроси и антикорупция на президента Пламен Узунов и бизнесмена Пламен Бобоков изплуваха от телефонната комуникация между двамата. Това стана, след като Специализираната прокуратура разпространи нова порция доказателства по досъдебното производство за търговия с влияние, което се води срещу тях и русенския прокурор Николай Николов, предаде legalworld.bg.

От разпространените от държавното обвинение разговори на първо място става ясно, че секретарят на президента по правни въпроси и антикорупция изпраща на вече обвиняемия в аферата „Боклукгейт“ Пламен Бобоков подписан от брат му Ангел Узунов проект на договор за консултантски услуги срещу 5000 лв. на месец без ДДС или 60 000 лв. без ДДС на година. Последното изпраща разследването по случая в съвсем нови измерения, тъй като вече има явни доказателства за поискана и най-вероятно получена материална облага, макар и чрез трето лице срещу обещани услуги, което представлява състав на престъплението "търговия с влияние".

От публикуваните от прокуратурата чатове по-конкретно става ясно, че на 05 юни 2019 г. чрез мобилно приложение „Prezident-Pl. Uzunov” изпраща до Бобоков прикачен файл със следното наименование: „Pismo_za_mandat”.

Документът съдържа 6 страници и представлява Писмо за мандат за извършване на консултантска дейност по Проект „Изследване и анализ на външните и вътрешните рискове и заплахи, застрашаващи корпоративната сигурност на “Приста ойл холдинг ЕАД“. Консултант по проекта е търговско дружество „Ентърпрайз Сикюрити Сървисиз ЕООД“ с управител Ангел Узунов.

В писмото е посочено, че цената на услугата е определена в съответствие с времето, необходимо за изпълнение на ангажимента и характера на услугата на екип от експерти в различни области, и възлиза на BGN 5000 (пет хиляди български лева) без включен ДДС месечно, считано от 01 юни 2019 г., за срок от една година. Прикаченият документ съдържа подпис на управителя на „Ентърпрайз Сикюрити Сървисиз ЕООД“ и печат на дружеството.

В документа се посочва още, че с приемането и подписването на писмото от страна на “Приста ойл холдинг ЕАД“, същото се счита за получаване на мандат за извършване на консултантските услуги. В отговор на изпратения от „Prezident-Pl. Uzunov” файл с горепосочената информация, Бобоков предоставя адрес на личната си електронна поща.