Плевнелиев пак плюе Радев: Като камикадзе е!

Политика
09:41 - 13 Септември 2020
3311
Плевнелиев пак плюе Радев: Като камикадзе е!

Президентът отказва да играе ролята на обединител - той не иска да играе тази роля и никога не я е играл. Държавният глава не може да казва, че има готово служебно правителство - конституцията му го забранява. Румен Радев буквално ежедневно нарушава конституцията. Това заяви в предаването „Денят започва с Георги Любенов” по БНТ Росен Плевнелиев, президент на България от 2012 до 2017 г., 

Аз съм дълбоко потресен от това, което се случи преди седмица, когато Радев пред полупразна зала заяви: искам оставката ви. Това, което мен ме шокира е, че Румен Радев каза истинският парламент не е днес тук, а на площада. Това са думи, присъщи на Ленин, каза Плевнелиев.

За мен Радев не е вече моят президент, като един пилот на самолет се е засили като камикадзе, не спря с плювките Плевнелиев.

Според Плевнелиев не е честно да се ходи на предсрочни избори, защото остават само 6 месеца. Редно е на редовни избори народът да каже тежката си дума. Демократично е да се отиде на редовни, а не на предсрочни изброи - това е честно спрямо избирателите.